Руска ракета Союз с 36 британски телекомуникационни и интернет сателита ще

...
Руска ракета Союз с 36 британски телекомуникационни и интернет сателита ще
Коментари Харесай

Руска ракета Союз извежда в орбита 36 британски телекомуникационни сателити

Руска ракета " Союз " с 36 английски телекомуникационни и интернет сателита ще бъде изстреляна от космодрума Байконур в понеделник следобяд, в 15:10 ч. българско време. Това заяви ТАСС.

Стелитите са на OneWeb, компания със седалище в Лондон. OneWeb работи за завършването на построяването на съзвездие от спътници с ниска земна орбита, осигуряващи усъвършенствана широколентова интернет връзка и други услуги за страни по света.

Компанията се конкурира с милиардерите Илон Мъск и Джеф Безос в конкуренцията за обезпечаване на бърз интернет за отдалечените региони на света посредством спътници.

Британската компания възнамерява нейната световна комерсиална интернет услуга да проработи до идната година, подкрепена от към 650 спътника.

Arianespace, която работи с Русия от близо две десетилетия, има контракт за 16 изстрелвания на " Союз " сред декември 2020 година и края на 2022 година

Тази година изстрелвания на 36 спътника се състояха през март, април, май и юли.

" Отвеждайки нашето съзвездие до общо 254 спътника, това изстрелване ще ни разреши да осигурим цялостно покритие северно от 50 градуса географска широчина до края на 2021 година ", прецизираха от OneWeb.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР